Изморени ли сте от упражнения за корем, като коремни преси и планк,

...
Изморени ли сте от упражнения за корем, като коремни преси и планк,
Коментари Харесай

7 невероятно ефективни упражнения за корем с ластици и тренировка

Изморени ли сте от упражнения за стомах, като коремни преси и планк, които сте изпълнявали в продължение на месеци или даже години, само че по този начин и не идва моментът, в който те дават стремежи резултат?

Време е да опитате друга подготовка, която ще добави нужното в допълнение противодействие, с цел да постигнете по-добри резултати от всеки различен път.

Има доста писано за най-ефективните способи за трениране, само че когато става въпрос за надграждане и поддържане на спортна форма, то комплект ластици за тренировка винаги печелят конкуренцията.

Причината?

Позволяват извънредно комфортно да сменяте съпротивлението, по отношение на компликацията на съответно упражнение или по отношение на вашия опит. Много значимо е когато трениращ напредне, да има нужното, с цел да усложни програмата си и по този начин да прогресира.

Това е и една от главните аргументи за какво с упражнения със лична тежест резултатите са доста по-бавни, дотолкоз, че човек може да загуби мотивация и да се откаже.

Още една причина, заради която не постигате огромен напредък е неналичието на неизменност. Няма човек, на който да не са му минавали през мозъка мислите “На тази отмора или почивка тренировките ще са невъзможни, напъните ми отпътуват напразно ”.

Проблемът е, че всяко сходно прекъсване и пускане ни връща с крачки обратно и губим инерцията, която сме натрупали.

Когато вземем поради и обстоятелството, че в региона на корема складирането на мазнини е най-лесно, а изгарянето се случва на най-късен стадий (при проявено неизменност с тренировки и хранителен режим), то може да си отговорим за какво не реализираме по този начин стремежи завършен и изчистен от мазнини стомах.

Комплектът ластици включва 5 разнообразни съпротивления, от 4.5 кг до 13 кг, като в композиция може да се доближи противодействие от ~50 кг.

Така няма да имате потребност от фитнес съоръжение или набор от разнообразни тежести, с цел да изградите и оформите мечтаните мускулни групи (не единствено корема, само че и по цялото тяло).

Ще имате опция да изпълнявате всички разказани извършения за стомах у дома, в офиса, по време на почивка, с цел да не жертвате напредъка, който сте постигнали до момента или ще постигнете с упражненията.

Как да изпълните упражненията за стомах с ластици?

Вариант 1 : Спрямо вашия опит, изпълнете всяко от описаните придвижвания сред 1 и 3 пъти. Повторенията са сред 8 и 15, а почивката сред серии и извършения – 30 и 45 секунди.

Варинат 2 : Изпълнете упражненията като кръгова подготовка. Всички извършения за стомах се извършват едно след друго – от 1 до 7, след което се почива сред 60 и 90 секунди. Кръгът се повтаря сред 2 и 4 пъти.

Препоръчвам да опитате и двата разновидността, а по-късно да прецените кой от тях ви пасва повече.

Разнообразието в тренировката за стомах сред вид 1 и вид 2 ще се изрази в по-добри резултати.Съдържание [Покажи]

Упражнение 1: Планински катерач с ластик (Mountain Climber with Band)

Планинският катерач е многоставно упражнение, което натоварва безусловно цялото тяло и е уместно за всеки вид кардио тренировка или комплекс, само че е и извънредно ефективно когато целим да изваем по този начин мечтаните плочки на корема.

Участващите мускули са предно бедро, седалище (глутеус (дупе)), задно бедро, странични коремни мускули ( obliques) . Като спомагателни участват тазобедрени сгъвачи, прав коремен мускул, прасци.

Като стабилизатори вземат участие почти всички неспоменати мускули.

Упражнение 2: Въздушни ритници с ластик (Flutter Kicks with Bands)

Въздушни ритници (flutter kicks) е упражнение за стомах, което е уместно за начинаещи и средно-напреднали.

Позволява осъществяването на огромен брой повторения, което от своя страна натоварва коремната преса по друг метод, създавайки парещо чувство и може да бъде “усетено ” даже от трениращи без опит.

Въпреки че това, по какъв начин наподобяват плочките на корема е генетично предопределено, другите вариации и натоварването на коремната мускулатура с разнородни извършения е ключ към изграждането  на по-добра визия, мощ и устойчивост .

Упражнение 3: Молитва с ластик (Kneeling Abs Crunch with Band)

Молитва, дружно с покачване на крайници от вис са двете най-ефективни извършения за стомах, съгласно доста фитнес специалисти.

Упражнението разрешава добър надзор над коремните мускули, контракция в най-крайна фаза, както и прогресивно надграждане в употребяваните усложнения. Това са част от факторите, които вършат придвижването толкоз харесвано и дейно.

“Молитва ” е в основата на съвсем всяка фитнес програма на по-напредналия трениращ.

Упражнение 4: Дървосекач с ластик (Wood choppers with Bands)

“Дървосекачът ” за стомах е обичано упражнение на фитнес легендата Арнолд Шварценегер.

Също по този начин е едно от най-ефективните придвижвания за натоварване на страничните коремни мускули.

Заедно с тях на практика работи цялото тяло – правият коремен мускул, краката, седалището, гърбът, гърдите, раменете и ръцете. Подобрява синхрона и пазенето на равновесие.

Допънителен съвет : Функцията на коремната мускулатура не е единствено да стартира придвижване (коремни преси, повдигане на крака), само че и да се съпротивлява на разнообразни такива, поддържайки гръбначния дирек изправен и торса на място. Поради тази причина е значимо извършения като “дървосекач ” да участват в тренировките за стомах.

Упражнение 5: Планински катерач – противоположна страна (Mountain Climber for Obliques)

Отново вид, който натоварва безусловно цялото тяло.

Изпълнението в противоположна страна разрешава да наблегнем в допълнение върху страничните коремни мускули, които са съществена цел на доста трениращи.

Упражнение 6: Противоположно  повдигане за странична част (Alternating Knee Ups for Obliques with Bands)

Още едно ужасно упражнение за стомах, с което да натоварим страничната част.

Бавното осъществяване разрешава да се концентрираме върху мускулна контракция и дишане – два доста постоянно пропускани аспекта в тренировката за стомах.

Упражнение 7: Клек + Противоположно Коляно с ластик (Squat + Knee Strike for Obliques)

Упражнение, с което да ангажирате коремната преса и в това време да натоварите спомагателни мускулни групи за по-ефективно изгаряне на мазнини.

Може да е част от тренировката за стомах или част от кардио подготовка.

Заключение

Какво ви е мнението за тренировката? Опитвали ли сте упражнения с ластици? Не се колебайте да споделите вашия опит или въпроси в мненията.

Ако публикацията ви е харесала и мислите, че може да е потребна за ваш непосредствен или другар, то споделете я в обществените си мрежи.

Aвтор: Станимир Михов

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР